Gue(ho)st House by Berdaguer & Pejus

Info 3
The Gue(ho)st House by Berdaguer & Pejus takes Marcel Duchamp’s phrase ‘A GUEST + A HOST = A GHOST’ as inspiration to create this sensuous construction.

Located in France at the Synagogue de Delme, the house was transformed by national artists Christophe Berdaguer and Marie Péjus. They utilized polystyrene and white paint to transform the building, which had previously served as a funeral home and prison, into a white work of art with a ghostly feel.

The polysturene is covered with resin and white paint to create the appearance of this construction that appears to be dripping and not entirely solid. Gues(ho)st House is used as a center for communal artist work and research as well as a gathering center for educational events. Given the building’s rich history, the construction seems to pay tribute to a ghostly past.
The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

The Gue(ho)st House

Tags: history ghostly past guest ghost resin art prison funeral home white paint polystyrene artist inspiration construction building house Christophe Berdaguer Marie Péjus architecture
Posted by creoflick 6 years, 7 months ago

Leave a comment

Name:
Comment:
 

Nest chair

And parents repeated t

Todd Richardson

Amsterdam Light Festiv

Calligraffiti by Niels

Horizontes by Bruno Ca

Surf Sauna

Contemporary Furniture

To lead a cat-and-dog

Small wooden house

Africa Photography

Self-Portraits by Ingr

Incredible Photoshop I

UK Pavilion

3D Table

Photos of the same pla

Wooden Rest Space in S

Hilltop House by Jorda

Colorful Still Lives M

Red Bull Illume 2013